Marketing, a Nagy Mumus. Hogyan szelidítsd meg?

Szerző Írta: Maja
2019. január 28.
Olvasási idő: 7 perc

A marketinget sokan átverésnek, trükközésnek tartják, ezért aztán nem is csinálják jól. A nyerő reklám kulcsa benned van, na de hol keresd?

Sok kereskedőt ismerek, aki arról panaszkodik, hogy nem megy a bolt, legalábbis nem úgy, ahogy elképzelte.

Tévedés! Nem erről szól a marketing

Tévedés! Nem erről szól a marketing

A legtöbbször az a mondat is elhangzik, hogy „biztosan jobban menne, ha többet reklámoznám, de tudod, én nem vagyok az a tukmálós fajta”. Ilyenkor egy félmosolyra húzom a számat, és elgondolkozom azon, hogy mégis mit vár, majd magától fognak bejönni hozzá a vevők?

A tévhittel ellentétben a marketing nem egyenlő a tukmálással, legalábbis nem olyan értelemben, ahogy utóbbit használjuk.

A marketing nem kényszerít rá arra, hogy holnaptól végigtelefonáld az összes ismerősödet vagy vadidegen embereket, hogy eladj nekik egy okosvasalót, amire semmi szükségük nincs.

Házról házra sem kell járnod, mint a nyolcvanas-kilencvenes években.

Ma az online marketing világában szerencsésnek mondhatjuk magunkat mi kereskedők, hiszen már néhány kattintással beállíthatjuk a hirdetéseinket, amelyek termelni kezdik a pénzt. Nem kell minden egyes érdeklődőnek elmondani, hogy miért nálunk vásároljon – ezt egy rendszer megteszi helyettünk.

Akkor miért ódzkodnak ennyien még ettől is?

Egyszerű a válasz: mert nem hisznek magukban, és persze a termékükben sem. Azt gondolják, hogy mások azért kezdenek náluk erőszakosabb kampányokba, mert „tukmálási génnel” születtek.

Nem mondom, hogy nem ismertem olyan eladót, aki még egy eszkimóval is vetetett volna fürdőruhát, ha esetleg felbukkant volna egy a komáromi TESCO bejáratánál. Egyszerűen az, aki jobban reklámoz, jobban hisz önmagában és a termékeiben. Emellett a megfelelő emberekre céloz – azokra, akik érdeklődnek az áruja, a szolgáltatásai iránt.

Kimondtam a kulcsszót: érdeklődnek. Ők sem mindenkinek, korra, nemre, lakhelyre, stb. tekintet nélkül reklámoznak. Ha így tennének, akkor egyszerűbb volna felütni a telefonkönyvet, és ennyi erővel „telefonbetyárkodhatnának” is (előre borítékolhatóan igen szerény eredményekkel).

Ha valamit megtanultam azóta, hogy saját céget üzemeltetek, az, hogy minden nap hinnem kell magamban.

Ha így teszek, sokkal könnyebb eladni a termékeimet másoknak. Szigorúan nem rokonoknak és barátoknak – nem egyszer vettem észre rajtuk az írigységet, vagy egyfajta értetlenséget, hogy „mégis ki fogja megvenni tőlem ezt ennyiért”. Pedig itt csak arról van szó, hogy nem ők a célcsoportom, ráadásul rokonoktól és barátoktól mindenki ingyen vár el mindent, ezért sem működik az, ha nekik próbálsz eladni.

Eladni nem ördögtől való dolog

Hogy bebizonyítsam mondok egy példát, hogy elhidd, te is naponta megcsinálod a magad marketingjét, bár észre se veszed.

happy-face
  • Naponta eladod magadat a munkahelyeden vagy cégedben, hiszen nélkülözhetetlennek akarsz látszani.
  • Eladod magadat, amikor találkozol a barátaiddal, hiszen arra vágysz, hogy szerethető legyél.
  • Eladod magadat, ha egy randira mész, mert megnyerőnek akarsz mutatkozni.
  • Eladod magadat, amikor vadidegen embereket mutatnak be neked, hiszen jó benyomást akarsz tenni.

Mindenki eladja magát egész nap. Habár ez nem tűnik marketingnek, pedig ízig-vérig az. Ezekben a helyzetekben a legjobb formánkat akarjuk mutatni, feltupírozzuk a saját jó tulajdonságainkat. Nem úgy mutatkoznak be emberek, hogy „Szia, én vagyok Józsi, a kőműves, egyébként minden nap kétszer cserélek inget, mert leeszem magam.”, hanem ehelyett olyasmit mondanak, hogy „Szia, Kiss József vagyok, építkezési vállalkozó”.

Ez ugyanúgy marketing, mint a mosóporreklám.

Ezért mondom, hogy bízz a termékedben, és legfőképpen saját magadban, hiszen amíg nem így teszel, soha nem fogod tudni jól eladni a portékádat, akkor sem, ha maga az örök életetet adó elixír az.

Mi van, ha nem tartod jónak a termékeidet?

Előfordulhat – főleg alkalmazottként – olyat kell eladnod, amit nem tartasz jónak, vagy azt látod rajta, hogy egyenesen becsapás.

Évekkel ezelőtt dolgoztam egy multinacionális cégnél, amelynél többek között könyveket árultunk. Az üzleti modell az volt, hogy bírságokkal való ijesztgetéssel vonzottuk be az érdeklődőket, aztán jó drágán vetettünk velük kiadványokat, amelyeknek a rendszeres frissítése szintén komoly pénzbe került, de erről „elfelejtettünk szólni” a marketinganyagokban.

Ezzel képtelen voltam azonosulni, így nap mint nap komoly morális dilemmát okozott reklámozni ezeket a termékeket. Sokkal szívesebben foglalkoztam azokkal, amelyeknek nem voltak eltitkolt költségei, hanem azt kapták a vevők, amire számítottak (és amit mondtunk nekik).

Miután felmondtam ott, megfogadtam egy életre, hogy nem reklámozok többé olyat, amiben nem tudok hinni. Amiről úgy érzem, hogy túlárazott vagy átverés. Hogy a mai világban ez luxus? Szerintem egyszerűen a jó reklám alapja.

Ha ezt az elvet követed, nemcsak a marketinget nem érzed többé egyfajta mumusnak, de rájössz arra, hogy az eladást is lehet szívből csinálni, így nagyon sok örömöd lesz benne!

A termékeddel vagy szolgáltatásoddal kapcsolatos magabiztosság a jó marketing nulladik lépése. Töltsd le az alábbi kis worksheetet, nyomtasd ki, és szedd össze rajta azokat az érveket, amelyek miatt a te terméked oldja meg a vevőd problémáit, és jobb a piacon kapható hasonló termékeknél!

Sok örömteli eladást kívánok! Egyébként neked mi okozza a legnagyobb nehézséget a marketingben? Írd meg hozzászólásként!

Ezek is érdekelni fognak

Hozzászólások ( 1 )

Mi jár a fejedben?

Oszd meg velem és a többi olvasóval a véleményedet! Kérlek ne felejtsd el kitölteni, hogy „milyen nap van ma” (pl. vasárnap) - ezt a robot-kommentelők miatt kellett beépítenem.

Ezt mondták mások:

Péter Jolán

2019. február 12., 15:06

Hát ebben nekem is van hová fejlődnöm. Muszáj lenne is, mivel ingyen nem adhatom a portékámat.