7 ok, ami miatt utálod a hétfőt - és a módszer, amivel megszereted

Szerző Írta: András
2020. november 24.
Olvasási idő: 5 perc

Mi is van ma? Basszus - morog milliárdnyi ember, amikor kíméletlenül a fülébe harsan az ébresztő hangja. Indul a nap, amelyet a legjobban utálnak: a hétfő.

sszameg-hetfo-macska

Tedd a szívedre a kezedet, és őszintén válaszolj: talán Te is keltél már így a hét első napján? Én hosszú éveken át, nagyon sokáig igen.

De mit ártott az emberiségnek, hogy ennyire gyűlöltté vált ez a nap? Ebben a blogbejegyzésben brit tudósokat megszégyenítő módon kísérletet teszek arra, hogy összeszedjek hét okot, ami miatt annyira sok embert kiakaszt a hétfő.

Szóval, azért nem szereted a hétfőt…

  1. mert visszasírod a hétvégét, és távol van a következő
  2. mert egy újabb beláthatatlanul hosszú munkahét következik
  3. mert napokig megint nem lesz elég időd és energiád arra, ami Téged igazán érdekel
  4. mert ki tudja, mit talált már ki megint a főnököd
  5. mert hétfőn rajtad kívül mások is levertek vagy rosszkedvűek

De tudod mit? Én itt most be is fejezem a felsorolást, mert értelmetlen folytatni.

Az egész egyetlen rövid mondattal összefoglalható:

Mert nem szereted a munkádat.

Ennyi, és nem több. Ez a fő oka.

Ha most tiltakozol, hogy de Te mégis szereted a munkádat, akkor is azt mondom, hogy itt van a kutya elásva:

Mert nem úgy vagy nem ott szereted csinálni, ahogyan azt a munkahelyeden elvárják.

Hmm. Vagy lehet, hogy nem is a munkával, hanem a munkahellyel van bajod?

Kérlek gondolkodj el ezen most.

Ha mától minden napra kapnál annyi pénzt, amennyiből hónapról hónapra kényelmesen megélsz úgy, hogy mindössze annyi az elvárás, hogy valamiféle munkát végezz cserébe – akkor is ezt választanád?

Ha nem, akkor mit csinálnál inkább?
Hol?
Kivel?
És hogyan?

Ezek a legfontosabb kérdések, amelyekkel meg fogod szeretni a hétfőt.

Persze nem egycsapásra. De ezek a kérdések vezetnek rá arra, hogy elképzeld magadnak azt az áloméletet, amelyben a hétfő már nem átok, hanem áldás.

Amikor nem rosszkedvűen, kimerülten vagy fásultan kelsz ki az ágyból, hanem felvillanyozva a hét új kihívásaitól és Neked tartogatott lehetőségeitől.

Emlékszel a karácsony reggelekre? Amikor 25-én szinte már hajnalban kipattantál az ágyból, annyira vágytál arra, hogy megkapd az ajándékokat, vagy pedig újra játszhass azokkal az új dolgokkal, amelyeket előző este hozott Neked a Jézuska.

Amióta vállalkozó vagyok, újra vannak ilyen reggeleim. És nem csak hétfőnként. ☺

Újra előfordul, hogy ilyen izgatottan pattanok ki a jó meleg és puha ágyból, amit amúgy – különösen reggelente, ébredés után – nagyon szeretek.

De ilyenkor még jobban szeretem azt, ami azon kívül vár rám. Akár egy ködös, nyirkos, semmi jóval nem kecsegtető november reggel is.

Jó, nem akarok túlozni, nem minden napom indul így. De az biztos, hogy amióta nem alkalmazottként dolgozom, hanem a saját életemet építem, teljesen más a leányzó fekvése. Vagy inkább az úrfi állása. (Na jó, ne erőltessük tovább ezt a hasonlatot. ☺)

A lényeg a következő: szeretem a munkámat, amit csinálok, és ahogyan csinálom. Nem minden részét kivétel nélkül és egyformán, de összességében felvillanyoz a szakmai életem.

És szerintem ez a siker.

Ha Te is arra vágysz, hogy a saját fejed után menve építsd fel lépcsőfokról lépcsőfokra az egzisztenciádat, miközben igazi szabadságot élsz át, a vállalkozást Neked találták ki.

Ez esetben szeretettel várlak egy ingyenes konzultációra, amelyen felmérjük azt, mire van még szükséged ahhoz, hogy sikerrel vedd az akadályokat. Foglalj időpontot most itt: » Ingyenes konzultáció

Ezek is érdekelni fognak

Hozzászólások ( 0 )

Mi jár a fejedben?

Oszd meg velem és a többi olvasóval a véleményedet! Kérlek ne felejtsd el kitölteni, hogy „milyen nap van ma” (pl. vasárnap) - ezt a robot-kommentelők miatt kellett beépítenem.