Mi történik az éhező farkasokkal?

Szerző Írta: Maja
2020. február 9.
Olvasási idő: 5 perc
Nincs kedved elolvasni? Itt meghallgathatod az egész cikket!

Mit tehetnek a farkasok, ha már egy hete éheznek a cudar hidegben? Tanulságos történet a téli erdő mélyéről.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy farkasfalka. Szörnyű tél köszöntött rájuk, és már jó ideje nem ettek semmit. Egy hete már egy kisnyúlhoz, de még csak egy pici pocoklábhoz sem jutottak hozzá.

Összedugták tehát a fejüket, hogy mitévők legyenek, hiszen így éhen fognak halni. Hosszas tanakodás után az alfahím megszólalt:

– Láttam, hogy a nyusziknak milyen jól megy a soruk, hiszen annyian vannak, hogy egy óra alatt sem tudnánk megszámolni őket. Kérjük meg őket, hogy adjanak nekünk néhány nyuszit, hiszen az a pár darab nekik úgysem számít.

behavazott-farkas

Meg is egyezett a falka abban, hogy másnap felkerekednek a nyuszikhoz a kérésükkel. Az erdő közepén, egy kis tisztáson meg is találtak a tapsifülesek odúit.

Mire odaértek, a nyuszik kíváncsian előjöttek a felszínre a fővezérükkel együtt, aki köszöntette a farkasokat:

– Mi járatban itt farkaskomáim?

– Nagyon, nagyon éhesek vagyunk – kezdett bele az alfahím, majd folytatta. – Egy hete még egy pici pocoklábat sem ettünk. Ti olyan sokan vagytok; adjatok nekünk, szegény éhező farkasoknak legalább néhány pici nyulat!

A nyulak vezére egy rövid ideig gondolkodott, majd ezt válaszolta:

– Elhiszem neked ordasom, hogy nagyon-nagyon éhesek vagytok már. De te is tudod, hogy ha nyuszit akartok enni, akkor bizony el kell minket kapnotok!

Amint kimondta ezt, a tapsifülesek annyiafelé szaladtak, amennyien csak voltak.

A farkasok rögtön kétfelé szakadtak. Egy részük ottmaradt az alfahímmel, aki feldühödve verte a földet a mancsával, ezt kiabálva: „Igazán megérdemelném, hogy egy nyuszi idejöjjön. Engem mindig megver az isten. Jaajj és jajj, de nehéz farkasnak lenni! Annyi ideje nem ettem már, egy nyuszi igazán megsajnáhatna engem.”

Így folytatta még egy ideig a többi vele maradt farkassal együtt, míg végül mindannyian összeestek gyengeségtől, és kimúltak.

A farkasfalka másik fele a nyuszik után vetette magát. Jópárat el is kaptak a hosszúfülűekből, és boldogan, jóllakottan tértek haza.

Te melyik farkas lennél?

Amelyik utánairamodik a lehetőségeknek, és ha kell, még éhesen is megküzd értük? Vagy az, amelyik csak óbégat és panaszkodik, hogy milyen szerencsétlen sorsa van – folyamatosan elmondogatva magának, hogy már igazán megérdemelné a sikert?

Persze, hogy megérdemelnéd, ezt minden további nélkül el is hiszem! Sokan megérdemeljük, ám az élet nem osztogat érdemre dolgokat! A jót és a bőséget az kapja meg, aki küzd értük, aki utánamegy a lehetőségeknek, és nem csak vár a sült nyuszira galambra!

Az egyik kedvenc idézetem sokszor segít nekem, mikor én is a farkasok alfahímjének példáját akarom követni. Mert ez bizony mindenkivel előfordul néha a gyenge pillanataiban. Legszívesebben csak panaszkodna, és az igazságtalanságot emlegeti. Így hangzik:

Ha valamit el akarsz érni, az útakadályok sem állíthatnak meg. Nekem is voltak ilyenek az életemben, és másoknak is vannak. Ha falnak ütközöl, ne fordulj hátra, ne add fel! Találd ki, hogyan kell átmászni, vagy áttörni rajta, vagy találd meg az utat, hogy merre tudod kikerülni.
Michael Jordan, a kosaraslegenda (Fotó: mccarmona23 – Flickr)

Michael Jordan, a kosaraslegenda (Fotó: mccarmona23 – Flickr)

Michael Jordan

Porold le magad, és igenis határozd el még ma, hogy te azok közé fogsz tartozni, akik harcolnak, akik ha falat látnak, akkor lerombolják, megkerülik, vagy megmásszák azt – de nem adják fel soha!

Az életben, ha bármit akarsz, küzdeni kell, hiszen farkastörvények vannak. Azzal semmin és senkin sem segítesz, ha elmondod, hogy valami nem fair. Az győz, az ér el bármit, aki kitartóan küzd, nem pedig az, aki megérdemli! Vagy megfordítva az egészet mondhatom azt is; az élet szabályai szerint az érdemli meg a győzelmet, aki nem adja fel soha.


Kérlek, ha megosztod ezt a tanmesét a weboldaladon vagy valamelyik közösségi média felületen, tisztelj meg annyival, hogy forrásként belinkeled a mi oldalunkat. Köszönöm!

Ezek is érdekelni fognak

Hozzászólások ( 0 )

Mi jár a fejedben?

Oszd meg velem és a többi olvasóval a véleményedet! Kérlek ne felejtsd el kitölteni, hogy „milyen nap van ma” (pl. vasárnap) - ezt a robot-kommentelők miatt kellett beépítenem.