Koronavírus-karantén: értem vagy ellenem?

Szerző Írta: Maja
2020. március 19.
Olvasási idő: 5 perc
Nincs kedved elolvasni? Itt meghallgathatod az egész cikket!

Furcsa időket élünk, és a sok változás, bizonytalanság bennem is feltette a kérdést: mihez kezdjek vele?

A sajtó, a Facebook és az egész média tele van rémisztgető, negatív hírekkel. Egyes brutális jóslatok szinte a világvégét vizionálják időnként.

Tény, hogy a világ egy-két hét leforgása alatt gyökeresen megváltozott. Szinte minden, amit eddig biztosnak gondoltunk – a munkahely, az iskolák és az életünk – megingott.

Elgondolkodtam, hogy ez a helyzet, aminek sok szempontból érezhető hatása van anyagi, érzelmi, szociális és még sok más területen az életemre, értem van-e vagy ellenem?

Arra jöttem rá, hogy eleinte habár ijesztő volt, ám mégsem ellenem van, hanem értem. Ez egy igazából egy szemléletváltási különbség. Nem azt próbálom nézni, hogy már most mi az amit egy ideig nem tehetek meg. Hanem mi az amit nyertem vele.

Például megtapasztalom azt, hogy milyen az, amikor kreatívan sok mindent másképp oldok meg, lehetőleg persze neten. Megnézem a DVD-imet, a könyveimet, amit régóta meg akarok vagy el akarok olvasni, mivel nem mehetek sehová.

Azt látom, hogy azontúl, hogy több időm lett befelé figyelni és a fontosabb dolgokkal foglalkozni. Egyszerűen lelassítottunk.

Most van időm megélni azt is, hogyan tudnak élni, akik valamilyen ok miatt nem nagyon mehetnek el otthonról lehet ez kisbaba vagy betegség miatt. Félelmetes, mert az ember rengeteg mindent elveszíthet a barátait vagy az életét. Ám időközben rájöttem, hogy nem kell mindent ilyenkor sem feladni, hiszen habár nehezen de kreatívan meg lehet oldani ilyenkor is egy csomó mindent pl. edzést, tanulást stb.

Ahogy a pénzkeresést is.

Tény, hogy át kell állni online-ra és például házhozszállításra, de ezeket már rég meg kellett volna tennie egy csomó cégnek. Mások pedig, akiknek nincs erre lehetőségük, mert pl. turizmusban dolgoznak, most kitanulhatnak egy másik szakmát, vagy elindíthatnak egy internetes céget – ha mást nem, akkor most blogolhatnak vagy létrehozhatnak egy Facebook-csoportot.

Ahogy az iskolákban is már régóta digitális eszközöket kellene használni, de csak néhány helyen tették meg eddig. (itt jegyezném meg, hogy minden pedagógusnak elismerésemet küldöm, aki ebben a nehéz helyzetben helytáll!)

Nem tudhatom, hogy milyen nehézségekkel kell most szembenézned. Lehet, hogy elvesztetted az állásodat, eltűntek a megrendeléseid, vagy mondjuk karanténban vagy, esetleg izgulsz egy szeretted miatt a kórházban. Nem bagatellizálni akarom senki problémáját, sem azt mondani, hogy csak gondolj most jóra, amikor fáj.

A pozitív gondolkodás nem arról szól, hogy soha nem vagy szomorú vagy nincsenek fájdalmaid, gyászod. Nekem is vannak. Ám minden pillanatban érzem azt, hogy bármi történik is velem az valamit tanítani, vagy adni akar nekem valamit, ha még elsőre nem is látom, hogy mi az.

Ne feledd:

Minden negatív esemény magában hordozza egy vele egyenértékű, vagy nagyobb jótétemény csíráját.

Napoleon Hill

Találd meg minden keserűségben azt, hogy miért van érted ez a helyzet, mit tudsz belőle tanulni? Milyen változásokat hoz az életedbe, ami miatt később akár jobb helyzetbe is kerülhetsz?

Ez most egy kiváló alkalom például arra, hogy belépj az Álomharcos Klub nevű Facebook csoportunkba, ahol a Karantén Akadémián belül megosztjuk egymással az ötleteinket, hogy a legjobbat hozzuk ki ebből a veszélyhelyzetből!

Ezek is érdekelni fognak

Hozzászólások ( 0 )

Mi jár a fejedben?

Oszd meg velem és a többi olvasóval a véleményedet! Kérlek ne felejtsd el kitölteni, hogy „milyen nap van ma” (pl. vasárnap) - ezt a robot-kommentelők miatt kellett beépítenem.