Az álomsziget, ami mindenkit a pokolra juttat

Szerző Írta: Maja
2020. február 20.
Olvasási idő: 5 perc

Van egy hely, ami csalogató, ugyanakkor veszélyes. Mégis sokan váltunk jegyet oda. Miért tesszük ezt, és miért rossz ötlet?

Válaszoltad már valaha azt egy kérdésre vagy egy felvetésre, hogy „Majd meggondolom?” Ismered azt az érzést, amikor több nap, hét vagy hónap gondolkodás után is még mindig ugyanott tartasz?

Nem azt akarom mondani, hogy ne legyél türelmes, vagy ne gondolj át alaposan egy-egy döntést. De mi van akkor, amikor ez túlságosan sokáig eltart? Akár egy életen át?

Sokan beszéltek már nekem arról, hogy otthagynák a munkahelyüket, vállalkoznának vagy megtanulnának egy idegen nyelvet. Ám nem most… És ez a nem most 5 éve tart már. 5 év múlva pedig már 10 éve fog tartani.

Hallottál már az Egyszer majd-szigetről? Frank F. Lunn ismertetett meg vele (aki szokott olvasni könyveket Brian Tracy-től, annak ismerős lehet ez a hely).

Szóval ez az Egyszer majd-sziget egy olyan ország, ahol minden vágyunk és álmunk teljesül, ahol minden körülmény ideális. Egy csapásra elérhetjük minden célunkat, mivel mindig a lehető legjobb körülmények segítenek ebben. Az Egyszer majd-szigeten nem lehetséges a kudarc. Nincs olyan, hogy „tévedtem”. Annyira csodálatos hely, hogy már holnap odaköltöznénk.

És ezt sokan megteszik úgy, hogy észre sem veszik közben. Odaköltöznek gondolatban, mert ez az ígéret szigete valójában nem létezik, hiszen soha nem lesznek teljesen ideálisak a körülmények. Soha nem lesz olyan, hogyha például egy üzletet el akarsz indítani, akkor minden smakkol. Soha és soha.

Mindig kompromisszumot kell kötni.

Olyan sem lesz, hogy mindenre jut elég idő, vagy amikor nem tudsz száz és száz kifogást találni arra, hogy ma miért nem teszel valamit a céljaidért.

Mindig mérlegelni, háttérbe kell szorítani valamit.

Erre Robert Anthonynak van egy nagyszerű mondása:

A várakozás csapda. A várakozásra mindig lesz indokod ... Igazság szerint az életben csak két dolog van, indokok és eredmények, és az indokok egyszerűen nem számítanak.

Még egyszer: az indokok nem számítanak. Ezért is nevetséges, amikor valaki lekicsinylően azt mondja, hogy „én is meg tudnám csinálni”.

Hát ki tartja vissza?

Miért nem próbálja legalább meg? Persze nincs rá pénze, ideje, nem jó az időzítés – és még folytathatnám a sort.

Száz és száz példa van olyan emberekre a történelemben, akik sok esetben borzalmasabb körülmények közül jutottak fel a csúcsra, mint bármelyik kifogásokat halmozó ember. Jim Carrey, Coco Chanel, Szabó Péter, Brian Tracy, Csányi Sándor, Oprah Winfrey – ők mindannyian nagyon lentről indultak, és ma rengeteg ember ismeri őket, sokan pedig példaképként tekintenek rájuk.

jegy-az-alomszigetre

Mi lenne, ha most azt mondanám neked, hogy az Egyszer majd-sziget helyett álmaid életére tudok jegyet adni neked?

Elfogadnád?

Persze, hogy igen. Itt a jegyed: „Hagyd el a kifogásokat és cselekedj!"”

Nincs csodamódszer, és nincs olyan recept, ami másnapra szállítja neked a céljaidat. Nincs olyan futár, amelyik becsenget hozzád, és bejelenti: „Hölgyem / Uram, megérkezett a csomagja, benne a megvalósult álmaival!” És mégis nagyon sokan ezt várják…

Nem, csengetés helyett erőfeszítés, fájdalom és sok-sok lemondás hozza el álmaid beteljesülését. Ugyanúgy, mint bárki másnak. Ne várd meg azt, amikor már késő lesz. Amikor az Egyszer majd-sziget átváltozik fájdalmas és megmásíthatatlan Bárcsak-szigetté, ami már egyáltalán nem hívogat senkit. Addig indulj el az úton, amíg nem késő, és soha nem tehetsz szemrehányást magadnak, hogy nem merted megtenni. Csak így van esélyed egy olyan világban élni, amelyről mindig csak álmodtál.

Minden nap tegyél meg valamit a céljaidért és soha, de soha ne add fel!

Ezek is érdekelni fognak

Hozzászólások ( 0 )

Mi jár a fejedben?

Oszd meg velem és a többi olvasóval a véleményedet! Kérlek ne felejtsd el kitölteni, hogy „milyen nap van ma” (pl. vasárnap) - ezt a robot-kommentelők miatt kellett beépítenem.