Te jól használod az önfejlesztést?

Szerző András
2020. május 19.
Lejátszási idő: 2 perc

Mi az a hiba, amit sok önfejlesztő elkövet? Miért nem segít mindenkin az önfejlesztés?

Szia. Én András vagyok, és ez a 30 nap 30 videó kihívásom 27. videója. És arra vagyok benne kíváncsi, hogy te mire használod az önfejlesztést. Jól használod-e?

Az önfejlesztés arra való, hogy jobbak legyünk, mint tegnap voltunk. Hogy békében éljünk önmagunkkal, és új lehetőségek bontakozzanak ki előttünk.

Vannak azonban sokan, akik az önfejlesztést egyfajta ilyen fájdalomcsillapításra használják. Annyit csinálnak, hogy idézeteket olvasnak, osztanak meg, like-olnak – illetve ilyen internetes teszteket töltenek ki, amik kiadják azt, hogy micsoda nagyszerű emberek ők most.

Ezzel egyébként semmi baj nincs. Én is azt mondom, hogy fogadjuk el önmagunkat. Fogadjuk el azt az embert, akik most vagyunk.

Na de azt ne fogadjuk el, hogy nem lehetünk jobbak, mint amilyenek most vagyunk.

Ugyanis ez az önfejlesztés lényege! Az, hogy meg tudjuk haladni a hiedelmeinket, a korlátainkat. A személyiségünknek a korlátait.

Hogy többek lehessünk holnap, mint ma vagyunk. Hogy jobb emberek legyünk nála.

Sajnos azt látom, hogy sok ember retteg a változástól, és ezért nem mer fejlődni. Pedig a változás ebben az esetben jó dolog!

Én is nagyon féltem tőle annak idején, és sokáig nem is mertem magammal mit kezdeni, de aztán rájöttem, hogy az önfejlesztés során bekövetkező változás egy nagyon pozitív valami.

Ugyanis jobban megismertem önmagamat, több lehetőségem adódott, jobb emberré váltam, mint korábban voltam. És ez enélkül nem következett volna be.

Ha nem mertem volna felvállalni azt, hogy változom.

Az önfejlesztés egy páratlanul erős fegyver, ha jó kezekben van.

Te jól használod?

Hogy tetszett a cikk?

Köszönöm az értékelést. Mondd el a véleményedet hozzászólásban is.

Hozzászólások ( 0 )

Mi jár a fejedben?

Oszd meg velem és a többi olvasóval a véleményedet! Kérlek ne felejtsd el kitölteni, hogy „milyen nap van ma” (pl. vasárnap) - ezt a robot-kommentelők miatt kellett beépítenem.