Az Álomharcos Klub tagjaként mindennap erősebbé válsz. Ajándék e-könyv minden belépőnek!  Belépek »

Ez a 3 legszánalmasabb kifogás

Szerző András
2020. május 23.
Lejátszási idő: 4 perc

Mit mond az, aki még nem kész arra, hogy változtasson az életén? És miért ezeket mondja?

Szia. András vagyok, és ez a 30 nap 30 videó kihívásom harmincadik, azaz utolsó videója, amiben arról fogok beszélni, hogy mi az a három legszánalmasabb kifogás, amit szoktam hallani.

És egyébként ízekre szedem mind a hármat. Tarts velem!

Aki még nem kész arra, hogy cselekedjen, kifogásokat fog mondani. Ebből hozom azt a hármat, amivel a leggyakrabban szoktam találkozni.

1. „Nincs rá időm.”

Szörnyű lehet az olyan embernek, akinek nincs ideje – de még napi fél órája sem – arra, hogy fejlessze magát, vagy a céljaiért küzdjön.

Akkor felteszem a kérdést: Mit csinál a nap 24 órájában, hogyha erre sincs ideje?

Ha arra sincs ideje, hogy valamit tegyen azért, hogy más legyen az élete?

Itt igazából arról van szó, hogy nem fontos számára.

Ugye? Arra nincs időnk igazából, ami nem fontos. Ami nagyon fontos, arra mindig tudunk szakítani valamennyit.

Ez a lényege ennek a kifogásnak.

„Kedvencem” az is, amikor azt mondják, hogy

2. „Minden úgyis csak rosszabb lesz.”

Persze, ugye Magyarországon vagyunk, ahol dúl a pesszimizmus, mi más lenne minden, ha nem rosszabb?

És az a legviccesebb, hogy ezek az emberek saját magukra úgy szeretnek hivatkozni, hogy ők csak reálisan látják a dolgokat.

Könyörgök: nincs olyan, hogy minden rosszabb!

Minden rosszban van valami jó, és minden rossz folyamat kitermel egy vele ellentétben álló, pozitív, azaz jó folyamatot is.

Hogyha nem tetszik az, ami a te piacodon, vagy a te szakmádban vagy a te érdeklődési területeden van, akkor keresd meg azt a jelenséget, ami viszont felfelé tart – vagy egy olyan piacot, egy olyan érdeklődési területet, felfelé ível.

És a harmadik kifogás pedig az, hogy

3. „Miért éppen nekem sikerülne?”

Miért éppen ne neked sikerülne?

És ilyenkor az emberek arra szoktak hivatkozni, hogy: „De hát nézzünk körbe, sikertelen ember van, mennyi szegény ember van. Nyilvánvaló, hogy én is közéjük fogok tartozni, mert ha ennyi ember nem tudta megvalósítani az álmait, akkor miért én tudnám?”

Igen, csak van egy nagyon lényeges különbség: lehet (sőt, egészen valószínű, felmérések alapján), hogy nagy részük soha meg sem próbálta.

Az pedig minek a receptje? Természetesen a biztos bukásnak és a kudarcnak a receptje.

Tehát ha te megpróbálod, akkor már egy óriási hajóorrhosznyi előnyöd van velük szemben – azokkal szemben, akik meg sem próbálták, akik el sem indultak az úton.

Te már elindulsz az úton, és nagy eséllyel meg is érkezel, ha elég kitartó vagy, és fejlődőképes. És hiszel abban, hogy nagy dolgokat érhetsz el.


Ez volt tehát a három legszánalmasabb kifogás, amit szoktam hallani. Te egyiket se mondd, mind a három olyan, hogy tulajdonképpen csak arról szól, hogy még az illető nem kész arra, hogy elinduljon az útján.

Remélem, hogy ez a harminc videó, amit ebben a kihívásomban felvettem (és egyébként egy lejátszólistán vissza is nézheted az összeset) átadja neked azt az üzenetet, hogy rajtad múlik minden.

Egyedül terajtad múlik, hogy mit érsz el. Nem a kormányon, a gazdasági helyzeten, a földönkívülieken, a globális felmelegedésen, vagy akármin.

Természetesen vannak külső körülmények, vannak korlátozó tényezők, de minden negatív folyamatban van pozitív is, és mindig meg lehet találni azt, hogy miben tudsz sikeres lenni, hogyan tudod elérni a saját céljaidat.


Rengeteg más videót találsz még a csatornánkon. Iratkozzál kérlek fel, és nézd meg őket, mert hiszem és tudom, hogy mind hasznosak lesznek a számodra, és azt a célt szolgálják, hogy fejlődj.

És elérd az álmaidat!

Kérlek értékeld a cikket:

Köszönöm az értékelést. Mondd el a véleményedet hozzászólásban is.

Hozzászólások ( 0 )

Mi jár a fejedben?

Oszd meg velem és a többi olvasóval a véleményedet! Kérlek ne felejtsd el kitölteni, hogy „milyen nap van ma” (pl. vasárnap) - ezt a robot-kommentelők miatt kellett beépítenem.