Confusing Words - part 1.

Hasonló jelentésű szavak, amiket mégis máskor, másképp használnak az anyanyelvűek. A tudáscsomagunk elvégzése után soha többé nem fogod összekeverni őket!

 • Te is jártál már úgy, hogy mondtál egy szépen átgondolt angol mondatot, és a külföldi ismerőseid nagy szemeket meresztettek rád?
 • Még mindig nem érted az among és between közötti különbséget, hiába kérdeztél meg három angoltanárt?
 • Úgy érzed, hogy ezek miatt soha nem fogsz megtanulni rendesen angolul?

Ezzel nem vagy egyedül!

A legtöbb kifejezésre az angolban sokféle szót használnak. A különbségeket nehéz vagy nem is lehet egy szóval, egy mondattal elmagyarázni. Előfordul, hogy ezek rossz kontektusba helyezve teljesen mást jelentenek, vagy értelmetlenné teszik a mondatot. Akaratlanul meg is bánthatsz másokat, ha nem a jó kifejezést használod. (Nyelvvizsgán ezen szavak rossz használata nemcsak tiltott, de akár a vizsga sikere is múlhat rajtuk!)

Sajnos a nyelvtanárok sem szokták jól elmagyarázni ezeket, és előfordul, hogy sok esetet ki hagynak – egyszerűen azért, mert ez a téma több kutatást és példát igényel. Sok munkát beletettünk, hogy jól illusztráljuk, mik a különbséget ezek között a szavak között.

Mit kapsz, ha megveszed a tudáscsomagot?

 • Nem kell félned, hogy butaságot mondasz, hiszen pontosan érted, hogy miért azt a szót használod az adott mondatban.
 • A nyelvvizsgára való felkészülésnél biztos lehetsz abban, hogy jól veszed a feleletválasztós teszteket, amelyekben jellemzően ilyen apróságokra kérdeznek rá.
 • Az angol ismerőseid elismerik a szép angolodat, és nem javítanak ki többé. Gördülékenyen megy a társalgás.
 • Nem kell megnézned húszszor egy mondatot, hogy melyik gyakori kifejezés jó oda.
 • Hivatalos levelekben kitűnik, hogy nem konyhanyelven írsz, hanem választékosan beszéled a nyelved. Ezáltal komolyabban vesznek, és a presztízsed is nő.
 • Ha szebben és pontosabban beszéled az angolt (amit nagyon kevesen tesznek itthon), sok új pozíció és állaslehetőség nyílik meg előtted – mind itthon, mind külföldön.
 • Mivel sok mindent megértesz az angolban, nem kín, hanem öröm a nyelvtanulás.
 • Végül nő az önbizalmad is, ami egyenes arányban összefügg a folyékonyabb beszéddel.

És mit veszítesz, ha lemondasz róla?

 • Továbbra is sok kérdés és megtorpanás vár rád az angolban.
 • Több angolórára lesz szükséged, ami persze több pénzbe is kerül neked.
 • A tévesztések miatt nem mindig fognak megérteni az angol ismerőseid, rosszabb esetben a cég külföldi partnerei.
 

Neked ajánljuk, ha

 • van legalább egy erős angol alapfokod, és szeretnéd megfelelően használni a már ismert szavakat
 • szeretnél folyékonyabban, választékosan beszélni
 • új álláslehetőségekre, új piacra vágysz
 • sikeres nyelvvizsgát szeretnél tenni

Nem ajánljuk, ha

 • penge vagy angolból, és pontosan ismered a felsorolt szavak közti különbségeket (bár még ekkor is tanulhatsz belőle újat)
 • nem akarsz külföldre nyitni, külföldiekkel kommunikálni
 • szerinted megéri a kockázat, hogy elbukj apróságokon egy nyelvvizsgán
 

Ára: 2 000 Ft

Milyenek ezek az online tudáscsomagok?

A RapidUni.hu egy e-learning oldal, ahol jelszóval védett, zárt felületen férsz hozzá a tudáscsomagokhoz, amelyekre jelentkeztél.
Hogyan működik?

Válaszd ki a tudáscsomagot

és fizetés után már
azonnal hozzáférhetsz

A saját ritmusodban, bárhol

olvasd el a tudáscsomagokat,
és teszteld a megszerzett tudást

Hasznosítsd gyorsan a tanultakat

növeld meg önmagad és a céged
értékét, és gazdagodj

 Csak egy eszköz kell hozzá, amivel böngészni tudod az internetet.

Lehet ez számítógép, laptop, tablet vagy okostelefon, csak internetcsatlakozás legyen. Nem kell letölteni vagy telepíteni semmit. 1 teljes éven át akkor léphetsz be, amikor csak akarsz.

 Azonnal hozzáférsz az egészhez a saját jelszavaddal.

NEM e-mailen küldjük el, és nem kell napokat vagy heteket várnod a leckéire. Már néhány órán belül alkalmazhatod a tanultakat!

 Minden modul, azaz lecke tömör, olvasmányos, és példákkal van tele.

A lényegi tudásra koncentrálunk. Nem kérdés, hogy neked való, ha te is elfoglalt ember vagy. Nem érsz rá átrágni magadat sokszáz oldalas könyveken, vagy beülni többórás konferenciákra? Online tudáscsomagjainkkal nemcsak pénzt takarítasz meg, hanem rengeteg időd is marad másra.

 Kereshető a leckék tartalma.

Olvastál benne valami fontosat, de nem tudod pontosan, hol? Nem kell egyesével megnyitnod a leckéket, csak írd be a szót, amire emlékszel, és máris mutatjuk, hol van az a rész. Erre sem a könyvekben, sem a videóknál, sem a konferenciákon nincs lehetőséged.

Hogyan zajlik a jelentkezés?

Egyszerűbb és gyorsabb nem is lehetne, ilyennek terveztük. A folyamat a következő:

 • Nyomd meg bármelyik piros „Kérem ezt a tudáscsomagot” gombot.
 • Töltsd ki a megrendelőlapot - ez csak néhány pillanatot vesz igénybe.
 • Ha bankkártyás fizetést választottál, a Barion biztonságos felületére visz a rendszer, ahol kifizetheted az árát. Ha minden rendben volt, azonnal hozzáférést kapsz a tudáscsomaghoz.
 • Ha előreutalsz, lépj be a netbankodba, és utald el a vételárat a megrendelés után látható bankszámlaszámra! A hozzáférést munkaidőben néhány órán belül beállítjuk a tudáscsomaghoz.

Garantáljuk, hogy jól jársz, ha jelentkezel erre a tudáscsomagra! Hogy mivel?

30 napos garancia

Világunk változik. Talán olyan gyorsan, mint még soha. Vállalkozóként különösen fontos, hogy ehhez minél jobban alkalmazkodjunk, mert elmúltak azok az idők, amikor sikert sikerre lehetett halmozni tíz éve megszerzett tudásból.

Ma az lehet sikeres, aki tartja a lépést a technológiai fejlődéssel, sőt, újításokra és kreatív megoldásokra képes. A folyamatosan változó környezet miatt neked is új és új ismeretekre, kézségekre, képességekre van szükséged ahhoz, hogy az élvonalba kerülj, és ott maradj.

De miért a mi tudáscsomagjainkat válaszd? 9 + 1 érv, amiért a RapidUni a legjobb megoldás!

 1. Jobb a beülős konferenciáknál. Ahányszor csak részt vettünk előadáson vagy előadássorozatokon, mindannyiszor elfárasztott a végére a töménytelen információ, és a jegyzetek alapján csak töredékét tudtuk hasznosítani az elhangzottaknak. Az online tudáscsomag ehhez képest utolérhetetlen szabadságot ad: ott, akkor és annyit tanulsz, amennyit szeretnél, amennyi belefér - és ami még ennél is fontosabb, akár azonnal kipróbálhatod a tanultakat gyakorlatban.
 2. Minden tudáscsomagunk egyedi. Nem másolunk, hanem minden témában tudásunk legjavát adjuk, és emellett komoly szakmai kutatómunka és tapasztalat áll mögöttük.
 3. Közérthetően, könnyed nyelvezettel dolgoztuk fel még a legspeciálisabb témákat is, hogy komoly előismeretek nélkül is azonnal használni tudd.
 4. Magyarországon (is) működő ötleteket, tanácsokat és tudást kapsz, nem elérhetetlen, „tengerentúli” sablonokat puffogtatunk.
 5. 15 éve vagyunk benne az online világban. Kipróbáltuk magunkat a marketingben, pénzügyi, grafikai és programozási területen. Rengeteg tapasztalatot szereztünk kisebb és nagyobb cégeknél, majd vállalkozóként már a saját bőrünkön is. Az összes tudáscsomagunk, és maga a honlap szinte az utolsó pixelig a saját munkánk gyümölcse.
 6. Tudjuk, hogy az idő pénz, ezért nem terhelünk felesleges részletekkel, nem színezzük hupililára a mondanivalót, mert az a lényeg, amit hasznosítani tudsz belőle. A gyakorlati tanácsok híve vagyunk.
 7. Konkrét ötleteket és letölthető segédletet adunk a tudáscsomagjainkhoz.
 8. A befektetett pénz és idő sokszorosát kapod vissza, ha meg is valósítod a tudáscsomagokban megismert fogásokat, ötleteket.
 9. Nagyon kedvező ár/érték arány jellemző a tudáscsomagjainkra. Minimális befektetéssel új lehetőségek nyílnak meg előtted.
 10. Semmit sem veszíthetsz, mert ha nem tetszett valamelyik tudáscsomag, élhetsz 30 napos pénzvisszafizetési garanciánkkal!

Ára: 2 000 Ft

A tudáscsomag tartalma

Evening or night?

 • Este vagy éjszaka - csakhogy az angol anyanyelvűek teljesen mást értenek alatta, mint mi. Ebben a modulban végigvesszük, mikor melyiket mondjad.

False or wrong?

 • Mindegyik azt jelenti, hogy rossz, de nem mindegy, melyiket mikor használod. Abban segítünk neked, hogy tudd, milyen esetekre jók.

Fast, quick or quickly?

 • Sebesen és gyorsan, de az amerikaiak miatt van, aki keveri-kavarja a hármat. Mi a különbség, és melyik mit jelent pontosan?

Cap or hat?

 • Van sapka, nincs sapka… mindkét esetben van, de milyen, és mi a különbség köztük? Ezt járjuk körül ebben a modulban.

Clean or tidy?

 • Sokan összetévesztik ezt a két szót is, amelyeket ráadásul együtt is lehet használni, mégsem szinonimák. Nem csigázlak tovább, nézd meg, mik ezek!

Lend or borrow?

 • Még anyanyelvűek is keverik-kavarják egymással a kölcsönadni és kölcsönvenni szavakat. Melyiket hogyan és mikor használjuk?

Save or safe?

 • Elsőre is egyértelműnek tűnhet, pedig sokan vannak, akik keverik a kettőt, ráadásul oda-vissza. Tegyük tisztába őket mindörökre!

England vs. Great Britain vs. United Kingdom

 • Földrajzosok előnyben. Mi a különbség Anglia és Nagy-Britannia között? És miért jelent mást az Egyesült Királyság? Kiderül ebből a modulból.

Among or between?

 • A kezdő angoltanulók rémálma, amikor egy hely meghatározására több szó is van. Mikor melyiket használd? A magyarázat pofonegyszerű, válasz ebben a modulban!

Quiet or silent?

 • Halk, csendes, néma. Melyiket mikor használjuk a két szó közül, és mi adja a fő különbséget, ami ezt eldönti? Halkan megsúgom, aztán el ne áruld! :)
 
 

Maradt még kérdésed? Itt felteheted!
Telefon+36 20 437 7424 (munkaidőben)

Emailinfo@rapiduni.hu (bármikor)

Hívj telefonon, vagy kérdésedet tedd fel az űrlapon, de ha úgy kényelmesebb, írd meg a saját leveleződből email-en – mindkét esetben ugyanarra a címre érkezik meg az üzeneted, és munkanapokon legkésőbb 24 órán belül válaszolok!