10 hiba, amivel halálra ítélheted a vállalkozásodat

Szerző Írta: RapidUni
2018. december 18.
Olvasási idő: 14 perc

Hibák, amelyek végzetesek lehetnek. Bejegyzésünkkel abban is segítünk, hogy kerüld el őket, mert te és a vállalkozásod többet érdemel!

Bár mindegyik hasonlóan fontos, így nem szeretnék – és nem is tudok – rangsort felállítani közöttük, nem véletlenül vettem előre az első pontot.

1. A saját vágyaidat próbálod megvalósítani, nem a piac igényeit

Mindig is arról álmodtál, hogy szép, rövid tüsifrizurát vágsz a vendégeidnek, vagy perui éttermet nyitsz, hamisítatlan andoki gasztronómiával?

Bárminek is vagy a szerelmese, kivételesen fontos, hogy már nyitás előtt feltérképezd, van-e akkora igény az általad preferált termékre vagy szolgáltatásra, ami nemcsak eltartja a vállalkozásodat, hanem a bővítésre is lehetőséget ad (hogy utóbbi miért nagyon fontos, arra kitérek az utolsó pontnál)!

Ne ott akarj fodrász lenni, ahol az emberek többségének nincs haja

Ne ott akarj fodrász lenni, ahol az emberek többségének nincs haja

Ha ezt elmulasztod, és valami olyasmit erőltetsz, amire nem elég nagy igény akár idehaza, akár a nemzetközi piacon, keményen megütheted a bokádat. Nem fog a kívánt ütemben fejlődni a vállalkozásod, és nem érted majd, miért nem jön elég vevő, holott mindenki elégedett, és imádja, amit csinálsz. Egyre több pénzt költesz majd marketingre, és a végén arra jutsz majd, hogy benned van a hiba.

Pedig ebben az esetben nem az a gond, ahogy csinálod, hanem az, amit csinálsz. Ez egy piaci farkastörvény, és sajnos minden esetben erősebb a vállalkozásoknál. Egy fecske nem csinál nyarat, nem fogod tudni tömegek gondolkodását és szokásait egyszerre megváltoztatni, bármennyire lelkes vagy is, bármennyit reklámozol. Ez csak a nagyon nagyoknak sikerülhet, de akkor is hosszú idő alatt, amit vagy túlélnek, vagy nem.

2. Túlbecsülöd a piacodat

Az előzőhöz szorosan hozzátartozik ez a pont: arról van szó, hogy nincs egy reális képed arról, vajon hányan érdeklődnek a te termékeid, szolgáltatásaid iránt.

Nagy hiba, amikor a vállalkozók azt gondolják, az ő portékájuk mindenkinek jó. Ez egy legenda, nincs ilyen, még étel-ital szintjén sem (levegőt pedig még nem árul senki)! Ezért az élelmesebbek réspiacokra próbálnak betörni, ami egy jó választás, de könnyen bele lehet futni abba a hibába, hogy valaki túl szűk területet választ.

Tegyük fel, hogy elektronikus gitárokkal akarsz foglalkozni: ilyen gitárokat és kiegészítőket árulsz, esetleg javíttatod azokat. Mekkora ez a szubkultúra Magyarországon? A legfontosabb kérdés, amit tisztázni kell, mielőtt milliókat ölsz bele! (És aztán persze kiszámolni, hogy mennyi idő alatt térül meg, milyen árszinten dolgozhatsz, stb.)

3. Állandóan leárazol, így elégeted a profitodat

Sok vállalkozó szerint csak az ár számít Magyarországon, ezért igyekeznek a legolcsóbbak lenni, hogy náluk vásároljanak az emberek. Ezzel sajnos két hibát követnek el egyszerre:

  1. Beáraazák magukat „százforintos boltnak”, amiből később esélyük sem lesz kitörni.
  2. Magukhoz vonzzák az akcióvadász vásárlókat (ők az „olcsójánosok”), akik abban a pillanatban elpártolnak tőlük, amint találnak egy jobb ajánlatot.
aki-olcsobban-is-megcsinalja-mem

Van egy mondás, miszerint mi van, aki vietnami gyerekrabszolgákat dolgoztat, és úgy megy az áraid alá. Vagyis: kizárt, hogy hosszú távon te tudsz a legolcsóbb maradni, mert ez egy megnyerhetetlen verseny: az új belépők szárnypróbálgatásai vagy a multik rövidtávú kampányai, kiárusításai során könnyen a te áraid alá mehetnek mások, akár úgy is, hogy „elfelejtenek” vámot fizetni, „lazán kezelik” az adózást, feketemunkások tucatjait foglalkoztatják, vagy éppen mellékállásban vállalkozgatnak, és nem is érdekli őket a profit.

Egy szó mint száz: ezzel a stratégiával te szívod meg. Nemcsak azért, mert könnyen egy fenntarthatatlan spirálba kerülhetsz, hanem a profitodat is szó szerint égeted, ami egyre kisebb visszaforgatható pénzt, és végül csökkenő fizetést eredményez. Legvégül pedig bezárást.

A kulcs a pozícionálás, ami annyit tesz, hogy az árverseny helyett más módon próbálsz egyedi, különleges lenni a vásárlók szemében. Lehetsz például egy réspiac kiszolgálója, egy új termékkategória bevezetője, vagy kínálhatsz olyan szolgáltatási csomagot, ami másoknak még nem jutott eszébe.

4. Alábecsülöd (vagy éppen túl) a konkurenciát

kineveto-kisfiu

Mivel nagyon lelkes vagy, valósággal szárnyalsz, és azt hiheted, hogy ez jobbá tesz a konkurenciánál. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a versenytársainál hajlamosak az ügyetlenséget, a rossz lépéseket észrevenni, felnagyítani. Ez egyfajta önfényezés, ami hamis biztonságérzetet ad.

Végül a lenézett és „futottak még” kategóriába sorolt konkurencia lassan a fejedre nő, és azt veszed észre, bizonyos tekintetben akár már jobb is, mint a te vállalkozásod. Ezért figyelni kell a versenytársaid lépéseit, és megpróbálni a lehető legobjektívebben megítélni, és összehasonlítani a sajátjaiddal.

  • Mi az, amit ő jobban csinál?
  • Mit tanulhatok tőle?
  • Mi az, amiben én vagyok jobb, amit kihangsúlyozzak a reklámjaimban?
  • Van-e valami, amivel próbálkozik, és mennyire sikerül neki?
  • stb.

Szintén hiba, ha a konkurenciádat a saját cégednél sokkal jobbnak, fejlettebbnek, innovatívabbnak tartod csak amiatt, mert az régebb óta él a piacon, vagy van egy-egy profi marketingkampánya. Ilyenkor felesleges kisebbrendűségi érzést táplálsz magadba, ami bizonytalanná, visszahúzódóvá tehet – és ez az eredményeiden is meglátszik majd, ami tovább erősíti a tévhitedet. Ez is egy negatív spirál.

A vállalatok ráadásul folyton változnak. Nem egy céget ismerek, amely a kezdeti szárnyalása után (dinamikus fejlődés, az emberek ajánlják a barátaiknak) annyira leromlott, hogy gyakorlatilag saját maga zavarta el az ügyfeleit másikhoz. Ezért fontos, hogy rendszeresen nézd meg, mit és hogyan csinál a konkurencia, hogy mindig idejében léphess.

5. Alázat hiánya, felfuvalkodottság

moho-tozsdecapa

Vannak olyan vállalkozók is, akiket valósággal megrészegítenek a kezdeti sikereik, és szép magyar kifejezéssel élve „elszállnak maguktól”. Lenéznek másokat, még a saját ügyfeleiket is, kioktató és fölényes hangnemben beszélnek mindenkivel. Igazi rossz reklámjai a vállalkozói rétegnek.

Éppen innen lehet szép nagyot esni. Amikor az ember elszakad a realitásoktól, sebezhetetlennek érzi magát, bekerülhet abba az ördögi körbe, ami végül a bukáshoz vezet. Akár törvénysértéssel, akár azzal, hogy negatív folyamatokról nem vesz tudomást, és csak későn kezd el kapkodni, tüzet oltani.

Az alázat hiánya és a beképzeltség nagyon gyakran megbosszulja magát, nem csak az üzleti életben.

6. Túlköltekezel – mind céges, mind saját tekintetben

Sok esetben kapcsolódik az előző pontban tárgyalthoz, de nem mindig. Néha az emberrel elszalad a ló, és túl sokat költ olyan dolgokra, amit nem engedhetett volna meg magának.

Az, hogy ki tudod fizetni, nem jelenti azt, hogy meg is engedheted magadnak.

…szól a bölcs mondás, és a vállalkozásod esetében ez különösen fontos szabály!

Tervezd meg minden költségedet a megtérülési mutató (ROI) használatával, mert biztosítanod kell a folyamatos működést, ez élet-halál kérdése! Luxuscikkeket és egyéb haszontalan tárgyakat csak akkor vásárolj, ha erre már bőven áll rendelkezésre elkölthető összeg. (Kivétel ez alól például a tárgyalók vagy várótermek berendezése, főleg ha tehetős ügyfeleid vannak – ez esetben ez egyfajta reprezentációs „kötelező” kiadás.)

7. Nem reklámozol

reklam-nelkul-hirdetotabla

Jönnek a látogatók ingyen a keresőkből, más weboldalakról, vagy ajánlások útján? Hurrá, akkor nem kell (annyit) reklámoznunk, megspóroljuk a marketingköltség egy részét! Ez is egy olyan dolog, amit nagyon nem szabad elkövetni.

Mi is tanultunk a saját hibánkból: miután annak idején szépen felfuttattuk a webáruházunkat a keresőben (a Google 1-3. helyén volt stabilan a legfontosabb kulcsszavakra), hátradőltünk, és leállítottuk a „felesleges” AdWords és egyéb kampányainkat. Óriási hiba volt, és erre csak akkor jöttünk rá, amikor egy nagyobb algoritmusfrissítés után egyszerűen eltűnt az oldalunk a Google-ből, szőröstül-bőröstül, mintha nem is létezne! Máig rejtély, hogy ennek mi volt az oka (állítólag nem kaptunk büntetést), mindenesetre hónapokig tartott, amíg kemény munkával visszatornásztuk az első helyekre. A forgalmunk közben minimum feleződött – kemény lecke volt.

A nem reklámozás mellett szintén nagy hiba, ha csak egyetlen helyen hirdetsz, nem párhuzamosan legalább 3-4 felületen. És érdemes új és új területeken, módszerekkel próbálkozni, folyamatosan mérve az eredményeket (így kiküszöbölheted a valóban felesleges reklámköltést)!

8. Nem haladsz a korral, trendekkel

A legtöbb ember számára a tanulás véget ért a gimnáziummal vagy az egyetemmel, és sokszor ezt még vállalkozók is így gondolják! ☹ Abból főznek, amijük van, nem próbálnak ki új hozzávalókat, recepteket. Azt feltételezik, hogy az addig felhalmozott tudásuk elég lesz egész hátralevő életükre.

Mindeközben a világ egyre gyorsulóbb ütemben, már szinte évről évre változik. Új platformok, módszerek, értékesítési módok, fogyasztói trendek tűnnek fel és el a piacon, mind magukban hordozva a felemelkedés és a bukás lehetőségét. Ennek ellenére öntelt kapitányunk tudomást sem vesz a hullámokról, és hidegvérrel kormányozza hajóját – valamerre.

Az internet nem új találmány, már a Google kereső is húsz éve létezik, és évek óta szállóige az a kifejezés, hogy „amit nem találsz meg az interneten, az nem is létezik”. Ehhez képest a magyar cégek jelentős hányadának még weboldala sincsen, nemhogy modern online marketing stratégiája…

9. Mindent megad végzel

Az egyszemélyes kisvállalkozások előnye az, hogy megspórolod vele a bérköltséget. Te kenyéren és vízel élhetsz hónapokig, nem hagy el az alkalmazottad, mert nem kap fizetést, hiszen te magad vagy az. Mindent magad végzel, így biztos lehetsz abban, hogy a megfelelő minőséget garantálod.

Tényleg biztos lehetsz benne?
A hindu Durga istenségnek sok keze van, de neked csak kettő – fotó: Matthias Rosenkranz

A hindu Durga istenségnek sok keze van, de neked csak kettő – fotó: Matthias Rosenkranz

Azon túl, hogy egy idő után elborít a rengeteg munka és adminisztráció, annyira szerteágazó ma már egy vállalkozás működése, hogy a könyvelésen kívül nem árt több mindent kiszervezni. Nem arról beszélek, hogy vegyél fel egy – kezdetben talán megfizethetetlen – „méregdrága” munkatársat, hanem azt, hogy kisebb, szaktudást vagy sok időt igénylő feladatokkal nyugodtan bízz meg külsős cégeket!

Biztos, hogy vannak, akik jobban benne vannak nálad a közösségi médiában, a reklámszövegírásban, a blogírásban, a szórólaptervezésben, és még sorolhatnám. Nem érthet mindenki mindenhez, de az még biztosabb, hogy még a zseniknek is csak 24 órából (és maximum – de tényleg maximum! – 16 aktív órából) áll egy munkanapja. Egy idő után a vállalkozásod fejlődését akadályozza mind szakmai, mind időbeosztás szinten az, ha „kotlóstyúkként” te akarsz ülni minden tojáson, arról nem is beszélve, hogy teljesen kiéghetsz és elhasználódhatsz a végére.

Ennél mind te, mind a vállalkozásod többet érdemel! Szervezz ki okosan, költséghatékonyan, hogy garantálhasd a minőséget és töretlen maradjon a lelkesedésed.

10. Nem bővítesz, hanem megelégszel azzal, amit elértél

Egykor a legmodernebb gépek repültek a Pan Am színeiben

Egykor a legmodernebb gépek repültek a Pan Am színeiben

Egykori mentorom mondta azt, hogy egy cég előtt két út áll: vagy bővül, vagy zsugorodik. Nincs harmadik út, legalábbis hosszútávon. Ezért mindegyik vállalkozás vezetőjének alapvető érdeke, hogy a bővülésre törekedjen, különben akarva-akaratlanul a másik útra lép, ami végül a cég eltűnéséhez vezet. (Sokak számára ez a profit- és expanzióelvű szemlélet tűnik „mértéktelen harácsolásnak”.)

Sajnos nem kevés – főleg rutintalan – vezető van, aki hátradől, megelégszik az elért eredményeivel, és azt gondolja, ez a folyamat már időtlen időkig eltart. Hallottál már a Pan Am amerikai (de világszerte ismert) légitársaságról? Rengeteg régi filmben szerepelt. Hatalmas gépei voltak, igazi fogalom volt ez a név (és a kék, kör alakú logója) a hetvenes-nyolcvanas években. 1992-re eltűnt a cég – csődbe ment, mert nem tudott jó válaszokat adni a kor kihívásaira, ragaszkodott a korábbi, jól bevált sémákhoz, és állítólag sok alkalmazott még az utasokkal is arrogánsan viselkedett.

Végszó

Sok hiba van még, amivel tönkreteheted a saját vállalkozásodat, de talán ezek a leggyakoribbak azok közül, amelyek nem tűnnek elsőre égbekiáltó veszélyforrásnak. Pedig hosszú távon mindegyik betesz a cégednek, és ha nem változtatnál ezeken a szokásokon, számíthatnál arra, hogy könnyen végzetessé válnak.

Elkövetted már bármelyiket? Mi lett a következménye? Írd meg hozzászólásban, hogy más is tanulhasson belőle!

Ezek is érdekelni fognak

Hozzászólások ( 1 )

Mi jár a fejedben?

Oszd meg velem és a többi olvasóval a véleményedet! Kérlek ne felejtsd el kitölteni, hogy „milyen nap van ma” (pl. vasárnap) - ezt a robot-kommentelők miatt kellett beépítenem.

Ezt mondták mások:

Kovács Gellért

2018. december 19., 18:13

Szinte az összeset, bár előbb olvastam volna.